белешки за инсталација за нерѓосувачки челик центрифугална пумпа

Забелешки за инсталација за нерѓосувачки челик центрифугална пумпа:

1. Од повеќестепена високопритисна центрифугална пумпа инсталација технологија од нерѓосувачки челик, цевки вшмукување бара строг услов печат, не може да има протекување на цевки или истекување, во спротивно тоа ќе го уништи степен на вакуум на доводот за вода од пумпа, предизвика излез на пумпа за вода е намалена, или тоа ќе е премногу сериозен за да нацрпи вода. Затоа, ние мора искрено да се направи добра работа во интерфејсот на гасоводот за да се обезбеди квалитетот на изградбата на гасоводот врска.

2. Треба да се истакне дека кога главата и температурата на водата од нерѓосувачки челик центрифугална пумпа и гасоводот центрифугална пумпа инсталација се различни од експериментални услови, ако на локалните височина е повеќе од 300 метри или пумпа температурата на водата надминува 20 Целзиусови степени, пресметаната вредност треба да се коригира. Што е, на атмосферски притисок во различни покачување и заситени пареа под притисок над температурата на водата од 20 степени Celsius.However, кога температурата на водата е под 20 степени Целзиусови, заситени пареа под притисок може да биде незначителна.

3. За да се потврди висината на инсталација на пумпата (т.е. вшмукување). Оваа висина се однесува на вертикална интервал помеѓу површината на водата и на централно-линија на коло пумпата. Тоа не смее да се меша со дозволена висина на вшмукување. Висината на вакуум миленици, на пумпа за вода производ разјаснувањето книга или nameplate укажува на вредноста на вакуум во делот на влезот на пумпа за вода. Тоа се мери со запирање на експериментот под нормалниот атмосферски притисок и температура на водата од 20 степени Целзиусови. Тоа не се размислува за проток на вода по вшмукување цевка се исти. Висината на единицата на пумпата треба да биде локална вредност останатите по овозможувајќи висината на вакуум за да се одзема по загубата на вшмукување линија на цевка од вшмукателната. Висината на единицата на пумпата не може да ја надмине пресметаната вредност. Инаку, пумпа за вода нема да се пумпа до.

4. Влијанието на пресметаната вредност е на чело -loss Поради отпорот на цевка на цевка од вшмукателната. Затоа, препорачливо е да се донесе најкраток аранжман цевки и да ја инсталирате на лактот делови колку што е можно. Тоа е, исто така, разбирливо е соодветно да се организираме на цевки со некои calibers да се намали стапката на протокот во цевките.


Време на мислењето: Aug-10-2015
WhatsApp Online Chat !