Кои се центрифугална пумпа тест начин?

新闻 2

Обично, центрифугална пумпа тест Вклучи Тип на испитување и Фабрика Тест:

Тестот за центрифугална пумпа тестирање тип

Тест од тип вклучува: трчање тест, тест перформанси и captivation тест и тест вибрации бучава, итн

А: трчање тест

Кога се работи за тестирање, треба да се провери на зголемувањето на температурата на пумпа лого и пакување, истекување на пумпа пакување во вибрации и noise.About печат прстен, рамнотежа диск, имајќи ги носат и солза на место, како што во тестот се кандидира Hangover Чад.

Б: тестирање на перформансите

перформанси тест е да се одреди лифт на пумпа, моќ вратило, односот помеѓу ефикасноста и проток пумпа rate.Centrifugal започнува од нула проток (барем) е поголема од се мери со помош опсег е 15% од максималниот проток; Мешани пумпа проток , аксијален проток пумпа и вител пумпа почетна вентил целосно отворена, барем до 15% помалку од минимум measurement.Measuring точка на проток треба да бидат еднакви на целата крива на центрифугална пумпа и вител пумпа повеќе од 13 поени, аксијален проток пумпа, се меша -flow пумпа повеќе од 15 поени.

C: тест Кавитација

Кавитација тест се користи за да се утврди врската помеѓу критична додаток на кавитација и flow.Or се користи за да се потврди критична додаток кавитација е помала или еднаква на одредбите од пумпата на потребните додаток кавитација.

Тестот за центрифугална пумпа тест фабриката

Фабрика тест се користи за да се провери дали извршувањето на центрифугална пумпа е во согласност со условите пред да ја напуштат фабриката .Factory тест на центрифугална пумпа само обично работат во рамките на опсегот на поени мал проток, сообраќај, големи поени на протокот

Повеќе од три проток за да се тестира и да се провери главата на пумпата и моќ.


Време на мислењето: Јуни-28-2018
WhatsApp Online Chat !